Vols lluïr un bon bronzejat aquest estiu?

Gaudir del sol i dels seus beneficis sent conscients també dels límits del nostre cos, és potser la clau per passar un bon estiu aconseguint un bonic bronzejat.


La síndria, molt hidratant i antioxidant

Estem a la millor època de gaudir de les activitats a l'aire lliure i per tant d'incrementar la nostra exposició al sol. Per una banda és interessant exposar-nos al sol per sintetitzar la Vitamina D, necessària per a una bona salut dels ossos i per millorar el nostre sistema immune, i per l'altra hem de tenir en compte la relació directa entre l'exposició al sol i el càncer de pell.


Els últims anys s'ha detectat un increment de la incidència del càncer de pell i que la protecció davant del sol és imprescindible, tenint en compte que la pell té memòria i que el sol que anem acumulant al llarg de la vida, pot passar-nos factura amb el temps.


Beneficis de prendre el sol


La llum solar és essencial per als éssers vius i té efectes positius com els següents:

- Té un efecte psicoestimulant, que millora l’ànim.

- A partir d’un derivat del colesterol i per acció dels rajos UVB de la llum solar, la pell de l’ésser humà sintetitza vitamina D3, indispensable per a la salut (òssia, immunitària, de la pell…).

- Efectes terapèutics per a segons quines malalties de la pell, com la psoriasi, vitiligen…


Perill de prendre el sol


Una sobreexposició i no protegir-nos adequadament origina un efecte acumulatiu dels rajos solars amb unes conseqüències negatives com, per exemple:


- Cremades, Fotodermatosi, Insolació, Fotoenvelliment (envelliment induït pel sol), Fotosensibilitat, Inducció al càncer.


Les taques a la pell, les arrugues,... sin símptomes molt comuns del fotoenvelliment, per tant, s'ha de tenir especial atenció quan comencen a aparèixer.


Cal tenir una bona protecció


Les llavors són molt riques en omega-6, omega-3, i omega-9. I l’oli que s’obté del fruit representa la font més important d’omega-7. Com que és tan ric en omegues ajuda a alentir l’envelliment de la pell madura, i també protegeix la pell del fotoenvelliment i dels efectes negatius dels radicals lliures.


Els fruits del bosc són un nutrient amb molta capacitat antioxidant i, a part de ser un antiinflamatori sistèmic i protector cardiovascular, també està indicada per a l’envelliment de la pell. Són rics en vitamina C, que ajuda a fer que el sistema immunitari funcioni com toca, i en betacarotè (provitamina A), que protegeix la pell i mucoses de les agressions externes.


Fruits del bosc, rics amb antioxidants

Si ja has pogut gaudir de les teves vacances segur que la teva pell ha agafat, de forma natural, un to més viu i bonic amb el sol i la protecció adequada.


De sobres és conegut el paper de les vitamines, antioxidants i determinats greixos saludables en el manteniment de la salut dèrmica i per això molts cosmètics i filtres solars els inclouen en la seva composició.


Conèixer i saber que la millor manera d’adquirir-los és a través de l’alimentació ens ajudarà a preparar l’exposició solar i mantenir una pell sana durant tota l’estació.


Així que, sent previsors i previsores, l’any que ve començarem a alimentar-nos amb consciència unes setmanes abans de l’estiu, per estimular al nostre organisme la producció de melanina, protegir el col·lagen i frenar els radicals lliures.


Aquests son els nutrients ultra beneficiosos per a la pell


Àcids grassos: tenen un important paper en aconseguir que el bronzejat perduri més temps. Els podem trobar en l’oli d’oliva premsat en fred, el peix blau i en els fruits secs.

-Els antioxidants : com hem comentar abans, és importantíssim tenir-los en compte tombé después d'haver tingut una exposició llarga de sol.

-Vitamina B i E: La podem trobar als cereals integrals i els seus derivats, ens ajudarà a mantenir el col·lagen actiu i, per tant, l’elasticitat a la pell. També està present en els llegums, peixos com les sardines, el salmó, la fruita seca, etc.

-Betacoarotens: Aquest factor és una provitamina que el fetge s’encarrega de transformar en vitamina A recomanable per a la pell i la visió. Així mateix el betacarotè afavoreix la producció natural de melanina la qual accelera i protegeix el bronzejat.La pastanaga, ideal per mantener un bon tò de pell

Gaudeix d'un bonic bronzejat sense deixar de cuidar-te

Marta Fosses

Arterapeuta Culinària Macrobiòtica

22 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo