VITAMINA'T

Una pandèmia amenaça la salut i la vida de les persones de tot el món i perturba la vida social, es lleven els drets civils bàsics i s'accepta el dolor econòmic amb proporcions sense precedents, tot per reduir aquesta pandèmia. No sóc experta ni especialista, però crec que és la millor manera d'afrontar-ho. Ara bé, s'està brindant a les persones els consells de salut bàsics i potencialment vitals?

Una ingesta òptima de vitamines, i altres micronutrients essencials, és una mesura clau perquè tothom pugui enfortir el seu sistema immunitari.


No estem segurs del perquè aquest virus afecta només als humans, la resta d'animals no es veuen afectats. Poden portar el virus però no desenvolupen cap malaltia mortal. El metabolisme humà es distingeix essencialment de tots els animals per la seva incapacitat per sintetitzar la vitamina C de la glucosa. Tenint amb compte el pes corporal, la majoria d'animals produeixen més vitamina C al dia que els humans. Per tant, tots els humans avui depenen d'una ingesta òptima de vitamina C, sigui amb la dieta o a través de suplements. La deficiència de vitamina C debilita el teixit connectiu, compromet les barreres naturals, com per exemple la pell, el revestiment cel·lular dels pulmons i debilita el sistema immunitari. Per tant, molts organismes infecciosos poden ingressar fàcilment al cos i trobar molt poca resistència immune per combatre'ls.És molt important seguir una dieta equilibrada i saludable. Hem d'evitar una dieta amb excés de farines, greixos saturats i sucres refinats, perquè és probable que la nostra capacitat d'immunitat estigui més debilitada, i siguem més susceptibles a l'entrada del virus. Quan parlo de portar una dieta saludable i equilibrada, em refereixo que anem incorporant fruites i verdures de temporada, ja que són riques amb minerals i vitamines, com el bròcoli, el julivert, les cols de Brussel·les, el fonoll, el kiwi, la taronja... Hem d'incrementar les proteïnes (de bona qualitat) i el ferro, preferentment d'origen vegetal. Els cítrics i l'acerola, ens aporten gran índex de vitamina C i flavonoides, que augmenten la capacitat defensiva dels glòbuls blancs. L'oli de lli, que conté àcid linoleic, necessari per a la formació d'anticossos i vitamina E. La ceba, principalment ajuda a combatre les malalties respiratòries i estimula el sistema immunitari. No oblidem l'all, potent antibacterià i antiviral que estimula les defenses.


Això no obstant, és important tenir present la vitamina D. Experts han demostrat que aquesta vitamina pot ser beneficiosa per enfortir el sistema immunitari i prevenir aquesta infecció. Reuneix característiques antiinflamatòries. Tot i que costa molt trobar aquesta vitamina en els aliments, la millor manera és prendre el sol uns 20 minuts el dia. També la pots trobar al peix blau, rovell de l'ou i moll de l'os (amb menys quantitat).

Per restablir la flora intestinal i reforçar la seva funció defensora, és important incorporar productes fermentats com el quefir, la xucrut, kombutxa... Altres suplements que ens poden ajudar són els produïts per les abelles: la Jalea real, el pol·len i el pròpoli, rics amb nutrients que tonifiquen, reforcen de manera general i immunoestimulen,. Hi ha plantes que ajuden a fer pujar el sistema immunitari davant del virus, podem utilitzar diverses combinacions herbàcies. Són una manera de complementar, no de substituir.


Equinacea, ajuda a millorar el sistema immunitàri

L'EQUINÀCIA és una planta medicinal que posseeix un potent antiviral, ja que conté principis actius que actuen millorant el sistema immunitàri, protegint les cèl·lules de les agressions víriques, a més a més de tenir efectes antiinflamatoris.
farigola, potent antisèptic i analgèsic

LA FARIGOLA també es pot prendre preventivament per les seves propietats antisèptiques, així com la seva acció expectorant i analgèsica pel mal de coll una vegada hi hagi a infecció. Altres plantes medicinals utilitzades habitualment amb el control dels símptomes són:

Gordolobo, nutreix el sistema respiratòri

La DROSERA per la tos i la bronquitis, i el GORDOLOBO per la irritació de la tràquea i els bronquis.

També s'ha estudiat la necessitat del Zinc, que sembla tenir una acció directa a les mucoses respiratòries. Si es pren davant els primers síntomes, impedeix la unió del virus a la superfície de les mucoses. El trobaràs amb aliments com l'arròs integral, els ous, marisc, llavors de carabassa i gira-sol, cacau i carn de bona qualitat i ecològica. Comença a enfortir el teu organisme i combatem junts aquest virus!!!


Jo em quedo a casa... I TU?

Marta Fosses Artterapeuta culinària macrobiòtica

9 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo