“No podem deixar que les percepcions limitades dels demés, acabin definint-nos” Virgina Satir


No tinguem por a dir que NO
llibertat i empoderament

Avui és un gran dia. Avui ens hem d'alçar més que mai i CRIDAR ben fort!! Em fa molt feliç veure que cada vegada hi ha més consciència i més reivindicacions a favor per a la igualtat, però hi ha una cosa que em queda amb dubte: se'n fan accions? No tinc ganes de fer un article que parli de tots els estudis que es fan sobre aquest tema. Tinc ganes de parlar sobre el que conec i de que passem a l'acció de manera individual per a poder viure molt millor. Et recomano que dediquis una bona estona a llegir i a interioritzar aquestes paraules. Comencem per tenir un món millor cuidant-nos a nosaltres mateixes. Aprenem a estimar-nos i a viure en benestar. Busquem la manera de ser felices cada dia i agraïr tot el que ens passa per ser millors. No hem d'esperar a que arribin dies com avui per sentir-nos fortes i acompanyades: hem de viure cada dia aprenent i enfortint les nostres capacitats i la nostra confiança. Per tant, agafem les regnes de la nostra vida, responsabilitzem-nos, i així podrem transformar tot allò que ens perjudica i/o ens crea malestar, de manera tant individual (la teva situació), com col·lectivament (la teva posició a la societat).


Un dels passos per a coneixer-nos millor, és saber quins problemes de salut patim com a dones, conéixer quins son els símptomes més comuns i millorem-los. Prenem consciència. L'alimentació és un element important per evitar problemes del sistema reproductor com el SOP, l'endometriosis, menopausa, infertilitat... La síndrome d'ovaris poliquístics (SOP), és un desordre metabòlic i endocrí caracteritzat per la presència de quistos als ovaris

SOP, síndrome dels ovaris poliquístics

(detectat per ecografia), està lligat a canvis als nivells hormonals que dificulten l'alliberació dels òvuls madurs en els ovaris. Les raons per aquests canvis no són clares. Les hormones afectades són els estrògens (hormones que ajuden als ovaris de la dona a alliberar els òvuls) i els andrògens (hormona masculina que es troba amb petites quantitats entre les dones). Normalment, s'alliberen un o més òvuls durant el cicle menstrual de la dona, i es coneix com a ovulació. Si el cicle està equilibrat, acostuma a alliberar-se dues setmanes després de l'inici del cicle menstrual aproximadament. Per tant, amb la SOP, els òvuls madurs no s'alliberen, contribuint al problema de l'esterilitat.


Un altre símptoma és la infertilitat. Des d'un punt de vista convencional, s'entén per infertilitat la incapacitat d'una parella d'aconseguir l'embaràs. Pot ser degut a diversos factors hormonals com el SOP, endometriosis, la menopausa precoç, algun defecte congènit, edat avançada. Per altra banda, també ens trobem amb l'endometriosis: L'úter o la matriu, és el lloc on es desenvolupa el bebè quan la dona està embarassada. L'endometri és un teixit que recobreix l'interior de l'úter. Per tant, aquesta malaltia és dona quan el teixit similar al revestiment de l'úter creix fora d'aquest. Aquests pegats de teixits s'anomena "nòduls". L'endometriosis és diagnosticada entre 30 i 40anys.

menopausia precoç
El rellotge de la naturalesa

Un altre problema de salut pot ser la menopausa precoç. La menopausa és la desaparició de l'ovulació i de la menstruació que arriba entre els quaranta i cinquanta anys. El cos femení experimenta una sèrie de canvis hormonals a conseqüència de la baixada dels nivells d'estrògens en sang. Una nutrició saludable i equilibrada durant la menopausa és essencial per a la qualitat de vida i per prevenir trastorns associats.


Aquí et deixo uns quants aliments i consells que pots afegir a la teva dieta per reduïr o evitar alguns d'aquests problemes:

verdura, fruita, pastanagues, patata, productes de l'hort
Vitamines per fer-nos sentir millor

-Vitamina E, és essencial per afavorir la fertilitat,

-Aliments rics amb antioxidants

-Vitamines B6,B9iB12 -Vitamina C -Porta una alimentació rica amb nutrients saludables, alcalins per mantenir el PH de la sang en equilibri. Ho pots trobar a les crucíferes, peix blau, algues, lleguminoses... -Vitamina D i K per prevenir la pèrdua òssia. -Omega 3 com a efecte antiinflamatori. -Fer exercici cada dia -Dedica't 1 hora (cada dia) com a mínim a cuidar-te i a estimar-te.

-Comença per evitar menjar aliments que portin sucre refinat, farines, aliments rics amb grasses (sobretot saturades). Disminueix la ingesta de làctics.


Què més hem d'aplicar a la nostra vida? El lideratge no només està associat al món professional, sinó que és capaç d'influir a les nostres vides i a la del demés. Constantment, necessitem cedir, negociar i posar límits a la vida quotidiana, aspectes clau per a una vida gratificant. Vivim en un món relacional, per tant, som capaços d'arribar a acords creatius amb els altres, compatibles amb altres realitats, amb empatia, valors i autenticitat. Si aconseguim fer l'exercici de saber qui som, quines són les nostres fortaleses i les nostres debilitats, podem aconseguir qualsevol cosa que ens proposem, podem arribar a solucions compatibles amb altres realitats que aniran apareixent per compartir i créixer.

Comença el camí i empodera't!!! Feliç dia Internacional de la Dona.


Marta Fosses

Arterapeuta Culinaria Macrobiòtica

60 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo