ECOLÒGIC O NO?

Hi ha molts tabús, rumors i encara no ho coneixem del tot. És important saber quin origen té cada aliment que comprem per a la nostra despensa.


Malauradament, hi ha molts productes etiquetats ECO que posaria en quarantena la seva fiabilitat. Parlant amb gent del sector agroalimentari, m'ha fet encendre totes les alarmes sobre aquest tema, per això, des de #Energiaconscient en volem parlar. El que veig que està passant és que està "de moda" menjar aliments bio, eco i tothom s'apunta al carro. De totes les marques ara en treuen una branca ecològica, que com tot, fer-ne un mal ús, fa que desprestigi l'ús d'aliments ecològics i que hi hagi un augment del seu preu. La quantitat de vegades que m'han dit que mengen "saludable" perquè tot el que compren és ECO o BIO. I la meva resposta sempre ha estat: T' has fixa't amb el seu origen? ,has llegit de quina manera ha estat elaborat el producte? Has vist la quantitat d'ingredients que porta aquest producte? I un sense fi de més preguntes... Per tant, és molt interessant saber si el que estàs menjant beneficia a la teva salut o no. Molts científics demostren que menjar una dieta ecològica redueix notablement l'exposició de pesticides amb els adults. Beneficis de menjar productes ecològics: Perquè són saludables. És un dels principals beneficis de consumir productes ecològics com que no utilitzen conservants, ni colorants, i tampoc antibiòtics, fertilitzants químics o pesticides. Tot i que aquests últims preveuen malalties i plagues, poden ser susceptibles de deixar restes de residus tòxics perjudicials per a la nostra salut. A més a més, tenen més nutrients, gràcies a l'ús de fertilitzants naturals, amb més presència de vitamines, minerals i antioxidants; i més qualitat de carbohidrats i proteïnes. Els productes ecològics que trobem al mercat sense productes de temporada; donant-se naturalment a cada estació i que, per tant, no necessiten additius per la seva conservació posterior. Per altra banda, la legislació sobre productes ecològics impedeix l'ús d'antibiòtics al tractament dels animals, evitant conseqüències negatives al consumidor, els veterinaris encarregats del tractament el realitzen amb mètodes que preveuen malalties, al mateix temps que eviten també els tranquil·litzant i les hormones. Perquè no contenen additius sintètics.

Perquè no contenen pesticides.

Sense organismes genèticament modificats.

Perquè són respectuosos amb el medi ambient.A través de la producció ecològica aconseguim cuidar el medi ambient i un consum sostenible, igual que reduïm la contaminació de l'aigua i aire evitant riscos per la nostra salut i un compromís amb el futur, lluitant contra l'efecte hivernacle i aconseguint la màxima eficiència energètica amb l'ús de fonts renovables. Per altra banda, gràcies a l'agricultura ecològica aconseguim que el sòl sigui més fèrtil, afavorint la retenció de l'aigua i sense contaminar als aqüífers, fomentant per tant, la biodiversitat i l'equilibri ecològic.

Perquè són respectuosos amb els animals. Sense dubte, també ho és pels animals. No només es cuida l'alimentació a la pastura ecològica, sinó el benestar animal. A diferència d'altres sistemes de producció on els animals estan tancats i pràcticament utilitzats per ser rendibles, la pastura ecològica els permet viure en condicions de màxima llibertat, perquè tinguin un desenvolupament normal i gaudeixen una millor salut.


Perquè són més gustosos. No sóc científica ni biòloga però sí que he pogut observar i entendre durant tots aquests anys que porto investigant i treballant amb el tema dels aliments, que un aliment 100% natural, ens aportarà el màxim de beneficis i així tots els seus nutrients són absorbits pel nostre organisme. Si l'aliment es manipula genèticament durant el seu procés inicial, si s'injecten químics sigui per prevenció a les plagues o perquè senzillament creixin més ràpidament, estem accelerant el seu procés natural. Perjudicant el nostre desenvolupament i equilibri. Dit això, hem de deixar la "quionofòbia" a un costat i entendre que els productes frescs no ecològics als que tenim accés al súper no només són perjudicials per a la salut, sinó que són menys gustosos. Però també vull constatar que els consumidors que en fan un ús dels aliments orgànics noten el benefici perquè ja porten un estil de vida més saludable. Jo t'aconsello que compris productes de proximitat i ajudis al petit productor. Tingues l' #Energiaconscient de saber què és el més adequat per la teva salut i sobretot neteja molt bé tots els aliments. El més important és que tinguis una alimentació equilibrada basada en verdures, cereals, llegums, algues, fruits secs i fruites de temporada.

Marta Fosses

Arterapeuta Culinària Macrobiòtica

Co-founder #Energiaconscient28 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo